Cum să alegi cea mai bună cafea pentru espressor

coffe

Diminețile, proiectele, munca sau întâlnirile de afaceri nu pot începe până nu ai servit prima cafea. Zilnic, la nivel global, se consumă 2.25 de miliarde de cafele, una dintre ele este a ta și de aceea trebuie să fie cafeaua perfectă. Fie că este cafea cu lapte, cafea neagră, cafea cu scorțișoară sau cafea espresso e important să te bucuri de aroma intensă, de gustul salvator, plin de energie și de inspirație al cafelei.

Poate ai dat de multe ori search pe Google sau ți-ai întrebat prietenii Care este cea mai bună cafea pentru espressorul meu de acasă? și asta pentru că ești în căutarea gustului perfect, în căutarea aromei intense care să te însoțească toată ziua la birou sau la întâlniri. 

Pentru tine, prima cană de cafea a zilei nu este o simplă rutină, ci un adevărat ritual și înțelegem nevoia de a avea cea mai bună cafea pentru espressor. 

Cea mai bună cafea pentru espressor - Calitatea face diferența

Aroma, savoarea și starea de bine pe care ți-o dă cafeaua te trezesc din pat, te trimit la bucătărie, în fața espressorului, și de acolo începe ziua: cu arome intense, energie și inspirație. Doar pentru că servești cafeaua acasă, nu înseamnă că nu te poți bucura de o cafea de specialitate. Pune accent pe originea boabelor de cafea, pe prospețime și pe calitate!

În fiecare dimineață e timpul tău să te bucuri de cea mai bună cafea. Pentru a-ți da seama ce cafea ți se potrivește, recomandarea noastră este să testezi cât mai multe și, cu siguranță, una dintre ele te va cuceri cu adevărat. 

Lumea cafelei: cafea arabica vs. cafea robusta

Împărțim lumea cafelei în două și trebuie să alegem între cafea arabica și cafea robusta. Gustul face diferența! Cafeaua robusta are un gust puternic și mai amar, așadar și mai multă cofeină, în timp ce arabica este mai aromată, cu gust ușor mai delicat și dulce. Noi o preferăm pe cea din urmă când vine vorba de un espresso savuros. 

 

 

Cafeaua arabica se cultivă în America Centrală și de Sud e mai scumpă decât robusta, dar categoric va da mai multă savoare unui espresso italian. Cafeaua robusta se cultivă în Africa și Asia, are o textură mai cremoasă, este mai puțin aromată, mai accesibilă ca preț, dar și mai puțin apreciată decât cea arabica.

 

Cafeaua Corsini Espresso le are pe amândouă. Un amestec armonios de cafea arabica și cafea robusta pentru cafea aromată și cremoasă.


Cafea boabe pentru espressor

Pentru un espresso savuros recomandăm folosirea cafelei proaspăt măcinate pentru un gust desăvârșit, intens și aromat, iar pentru asta ai nevoie de cafea de cea mai bună calitate. Indiferent de cafeaua pe care o alegi, important este ca boabele de cafea să fie supuse unei selecții stricte, pentru ca produsul final să-ți ofere o experiență senzațională.

 

Cea mai bună cafea măcinată pentru espressor

În același timp, poți alege și cafeaua măcinată pentru espressor. Important este să ofere un echilibru perfect între aromă și intensitate. Cafeaua Corsini Jamaica Blue poate fi printre alegerile tale inspirate pentru că este considerată cea mai bună și rafinată cafea din lume. 

 

Din toate colțurile lumii: Cafea de origine 

Țara de origine a cafelei dă și gustul acesteia. Cafeaua poate proveni din toate colțurile lumii: Brazilia, Columbia, Jamaica, Costa Rica, Kenya, El Salvador, India, așa că te poți bucura acasă de savoarea unui espresso și în același timp, gusturile tale (și gândurile) să fie în altă țară.

 

Cafea + apă plată = perfect match

Pentru cafeaua pe care o faci la espressor este importantă și apa pe care folosești. Apa trebuie să fie curată, fără clor și duritate. Pe lângă acestea, cafeaua și apa plată se consumă împreună. Apa plată accentuează gustul cafelei tale preferate. 

Găsești aici apa potrivită pentru tine și cafeaua pe care o bei la orice oră din zi: https://www.caffecorsini.ro/collections/apa-plata.

 

Indiferent de alegerile tale, e important să pui accent pe calitatea și originea boabelor. Pentru Caffe Corsini este importantă calitatea cafelei, savoarea, prospețimea și aroma intensă din fiecare cană de cafea. Pe www.caffecorsini.ro găsești cafea pe toate gusturile, din toate colțurile lumii, pentru ca experiența ta cu cafeaua noastră să fie memorabilă de fiecare dată.