De vorbă la o cafea

De vorbă la o cafea

Așează-te comod, ia ceașca de cafea alături și hai să descoperim împreună începuturile cafelei în lume.


Și pentru că orice descoperire fantastică are o legendă, a noastra începe așa: se spune că, în secolul al IX-lea, pastorul Kaldi, din Etiopia a descoperit că ale sale capre „zburdau” de energie după ce consumau fructele roșii ale unui arbore din apropiere. Călugării de la o mănăstire din zonă nu s-au arătat impresionați de gustul amar al fructului, însă după ce le-au aruncat în foc, au fost ademeniți de aroma surprinzătoare pe care fructele o emanau. Boabele de cafea se prăjeau și ei nici nu știau ce elixir fantastic au descoperit! 


În Etiopia cafeaua și-a găsit și numele - Kaffa. 


Cultura băutului cafelei datează, însă, din secolul al XI-lea pentru că persanii au fost încântați și cuceriți de efectul cafelei, numită la vremea respectivă „vin al Islamului”. 


Cafeaua a cucerit Europa 

Din Turcia, cafeaua a ajuns în întreaga lume. S-au deschis popularele, modernele și elegantele cafenele și toată lumea a devenit „fan declarat” al cafelei. Cuceriți de aromele intense, de gustul bun, de aciditatea perfectă, europenii au descoperit noul ritual al fiecărei dimineți. 


Espresso italian „ca la carte”


Din Turcia zburăm cu gustul direct în Italia pentru că avem aici favoritul espresso italian. 

Iubitorii de cafea știu deja că este important să folosim boabe de cafea de înaltă calitate, prăjite corect și măcinate perfect pentru a savura un espresso italian cu gust perfect echilibrat, cu aromă intensă și spumă densă și catifelată. Chiar dacă îl preparați acasă, espresso va avea același gust întâlnit în cafenelele din Roma sau Veneția. 


Pentru a respecta regulile de etichetă ale cafelei, espresso îl veți servi într-o ceașcă de porțelan. 


De ce consumăm cafea?

Ce întrebare bună, cu un răspuns ușor, sincer și frumos. Pentru că ne place - este pe gustul multora. Ne dă vibe-ul bun în fiecare dimineață, ne ține treji până târziu în noapte ca să ne îndeplinim task-urile, ne dă energia de care avem nevoie într-o zi urâtă și ploioasă de luni. Consumăm cafea pentru că are o aromă atât de plăcută, de parfumată și primăvăratică și un gust atât de perfect, de echilibrat și armonios. Cel puțin, asta întâlnim la sortimentele de cafea Corsini


Acum, tot noi îți spunem și niște secrete din lumea cafelei.


Pentru zilele în care ai nevoie să fii fresh, ai nevoie de energie și să rămâi treaz până târziu, își recomandăm să prepari o cafea din boabe robusta, cu gust puternic și amar și cu mai multă cofeină. Când te relaxezi la o ceașcă de cafea, sunt perfecte boabele arabica care oferă mai multă aromă cafelei, un gust mai delicat și mai dulce, ca să te răsfeți în adevăratul sens al cuvântului. 


Boabele din toate colțurile lumii și-au dat întâlnire la Caffe Corsini și se hotărăsc care și în ce pachet să se arunce. Sunt boabe de calitate, originale din Brazilia, Columbia, Jamaica, Costa Rica, Kenya, El Salvador, India pentru ca tu să te bucuri de explozia de arome și de gusturi Corsini.